Νέα

Η I.A.CO ανέλαβε την εκπόνηση Υδρολογικής και Υδραυλικής Μελέτης για το Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας

6 Φεβρουαρίου 2024

Η I.A.CO υπέγραψε Σύμβαση με τον Κυπριακό Δασικό Σύνδεσμο για την εκπόνηση υδρολογικής και υδραυλικής μελέτης στην περιοχή του “Εθνικού Δασικού Πάρκυ Παιδαγωγικής Ακαδημίας» στη Λευκωσία. Η μελέτη αυτή προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο «Ολιστική διαχείριση του νερού στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας».

Στόχος της μελέτης είναι η υδρολογική και υδραυλική ανάλυση του ποταμού «Κατέβα» που διέρχεται εντός της περιοχής του πάρκου, για την εκτίμηση του κινδύνου πλημμύρας του πάρκου από τις πλημμυρικές ροές του ποταμού. Η εκτίμηση κινδύνου πλημμύρας θα υποδείξει τις περιοχές του πάρκου που είναι ευάλωτες σε πλημμύρες και θα προτείνει τα κατάλληλα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής Αειφορικών Συστημάτων Διαχείρισης Ομβρίων (SuDS).

Η μελέτη θα περιλαμβάνει και τα κατασκευαστικά σχέδια των προτεινόμενων έργων, καθώς επίσης και εκτίμηση του κόστους των έργων.

new project (1)
Δειγματοληψία, Ανάλυση Δειγμάτων και Αξιολόγηση Βιολογικών Ποιοτικών Στοιχείων. Εφαρμογή του Άρθρου 8 της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ
17 Φεβρουαρίου 2026
Η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Αποκατάσταση της Φύσης
11 Φεβρουαρίου 2026
Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την Αναθεωρημένη Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή
7 Μαρτίου 2025

Αντιμετώπιση αναγκών με έναν τεχνικά άρτιο και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.