Νέα

Εκτίμηση κινδύνου πλημμύρας στην περιοχή της Μονάδας Αφαλάτωσης στην Επαρχία Πάφου

17/11/2022

Εκπονούμε εκτίμηση κινδύνου πλημμύρας στην περιοχή της Μονάδας Αφαλάτωσης στην Επαρχία Πάφου, η οποία βρίσκεται πλησίον του δέλτα του ποταμού Ξερού. Ο ποταμός Ξερός είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Κύπρου και μέχρι το δέλτα του, έχει σημαντική λεκάνη απορροής έκτασης πάνω από 200km2. Ανάντη του δέλτα του ποταμού και σε απόσταση 3,2km, βρίσκεται το φράγμα του Ασπρόκρεμμου, το οποίο είναι το 2ο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου. Έτσι, όταν το φράγμα είναι γεμάτο, η περιοχή της Μονάδας Αφαλάτωσης παρουσιάζει κίνδυνο πλημμύρας.

Στόχος της μελέτης είναι η υδρολογική και υδραυλική ανάλυση για την εκτίμηση του κινδύνου πλημμύρας της Μονάδας από τις πλημμυρικές ροές του ποταμού, και να προτείνει, εάν και εφόσον είναι απαραίτητο, τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα.

Η I.A.CO βραβεύτηκε για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την ισότητα των φύλων
16/01/2025
Η I.A.CO ανέλαβε την εκπόνηση Υδρολογικής/Υδραυλικής Μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία κρίσιμης υποδομής της Cyta στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
14/01/2025
Δημόσια διαβούλευση για την ΜΕΕΠ για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην κοινότητα Πάχνα
12/12/2024

Αντιμετώπιση αναγκών με έναν τεχνικά άρτιο και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.