Έργα

Περιβαλλοντική Πολιτική

CYPRUS SHELF SEABED MAPPING – BYTHOS Project

Πελάτης: Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών Άλλοι Συνεργάτες: Υπεργολάβοι της Lighthouse S.p.A (Ιταλία) και της METRICA S.A. (Ελλάδα)

Σκοπός του “Βυθού” ήταν η υποστήριξη της συνεχιζόμενης εθνικής προσπάθειας για βελτίωση των γνώσεων σχετικά με την τοπογραφία του βυθού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων όσο και του περιβάλλοντος. Ο κύριος στόχος του Έργου ήταν η διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης υδρογραφικής έρευνας που κάλυπτε ένα εύρος βάθους νερού από την ισοβαθή των -50m μέχρι περίπου τα -250m, σε μια περιοχή 1.195 km2. Μέρος του Έργου – το οποίο ανατέθηκε στην I.A.CO – ήταν η υλοποίηση της τοπογραφικής αποτύπωσης των φάρων και των σημαδούρων κατά μήκος της ακτογραμμής της Κύπρου, σε συνδυασμό με την παροχή υποστηρικτικού υλικού για ναυτιλιακές εκδόσεις, όπως η φωτογράφηση τοποθεσιών όπως Αλιευτικά Καταφύγια, Λιμάνια και Μαρίνες.

Ο Πελάτης παρείχε συνολικά την τοποθεσία 51 φάρων, 76 σημαδούρων και 74 περιοχών ενδιαφέροντος, μαζί με τις σχετικές πληροφορίες που έπρεπε να συλλεχθούν και να παρουσιαστούν σε πίνακες. Όλα τα στοιχεία της αποτύπωσης αριθμήθηκαν διαδοχικά με βάση τη λίστα που παρείχε ο Πελάτης. Η παράκτια περιοχή της Κύπρου χωρίστηκε σε 9 περιοχές: Παραλίμνι, Αγία Νάπα – Ορμίδεια, Λάρνακα, Ζύγι, Λεμεσός, Ακρωτήρι, Πάφος, Πέγεια, και Ακάμας – Πύργος. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες, με συνολική διάρκεια 11 ημερών, πραγματοποιήθηκε με σκάφος, ενώ απαιτήθηκε μία ημέρα χερσαίων αποτυπώσεων. Για την αποτύπωση χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα GNSS (Global Navigation Satellite System) GPS. Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι υπηρεσίες που παρείχαμε ήταν οι εξής:

  • Αποτύπωση των φάρων όπως αυτοί δόθηκαν από την Αναθέτουσα Αρχή. Για κάθε φάρο συλλέγονταν πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία, την κατασκευή και το ύψος.
  • Αποτύπωση των σημαδούρων όπως αυτοί δόθηκαν από την Αναθέτουσα Αρχή. Για κάθε σημαδούρα συλλέγονταν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο, το σχήμα και το χρώμα, καθώς και το ρυθμό και το χρώμα της σηματοδότησής της.
  • Αποτύπωση νέων φάρων και σημαδούρων που εντοπίστηκαν.
  • Φωτογραφίες 74 περιοχών ενδιαφέροντος όπως επίσης δόθηκαν από την Αναθέτουσα Αρχή, συμπεριλαμβανομένου λιμανιών, μαρίνων, αλιευτικών καταφυγίων, ιδιωτικές εγκαταστάσεις, μεγάλες βιομηχανικές και αστικές περιοχές, θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές κλπ.
  • Επιπλέον φωτογραφίες επιπρόσθετων περιοχών ενδιαφέροντος.
  • Παραγωγή χάρτων κάθε περιοχής με τα αποτελέσματα των αποτυπώσεων.
  • Υποβολή σχετικής Έκθεσης στον Πελάτη.
Σχετική Υπηρεσία

Περιβαλλοντική Πολιτική

Αυτό που κάνουμε

Αυτό που κάνουμε

Υδατικοί Πόροι & Πλημμύρες
Υδρολογική Μελέτη για τη Λίμνη Μακριά στην περιοχή Ζακακίου στη Λεμεσό

Αντιμετώπιση αναγκών με έναν τεχνικά άρτιο και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.